Review Goed! Bezig repen van Bolletje

Hey lieve lezers,

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ben jij ook wel eens op zoek naar een gezond tussendoortje? Een tijdje geleden zag ik de Goed! Bezig repen van Bolletje in het Kruidvat staan en het leek me lekker om uit te proberen. Vaak is het pakken van een koekje met vezels net iets gezonder dan bijvoorbeeld een chocolade koekje :). Dus heb ik drie soorten van de Goed! Bezig repen van Bolletje gekocht. En ik vroeg me ook af of de repen wel zo gezond zijn en naturel als er op de verpakking staat :). Benieuwd wat ik ervan vind en of ik ze aanraad? Lees dan verder :).

 

De Producten

 

De drie soorten repen die ik gekocht heb zijn de Bolletje Goed! Bezig Krokante Graanrepen Cranberry in de paarse verpakking, de Stevige Havermoutrepen Naturel in de gele verpakking en de Krokante Graanrepen Naturel in de blauwe verpakking.

 

De dozen zien er bijna helemaal hetzelfde uit en de Stevige Havermoutrepen Naturel is een vernieuwde versie.

 

 

 

 

 

 

 

 

Op de zijkant van het pak staat beschreven dat de reep bedoelt is als 'ontbijt'reep of als een lekker tussendoortje. De repen zijn verkrijgbaar in zacht, stevig of krokant. De ingrediënten zijn van natuurlijke oorsprong en de repen bevatten geen kleur-, geur- en smaak-stoffen. Bij de Krokante Graanrepen Cranberry in de paarse doos en bij de Krokante Graanrepen Naturel is wel rijsmiddel gebruikt in het bakproces en dit is niet van natuurlijke oorsprong. De Stevige Havermoutrepen Naturel bevatten dit ingrediënt niet.

Alle drie de soorten repen zijn rijk aan vezels en dus goed voor de werking van je darmen :). In totaal zijn er vijf soorten repen verkrijgbaar. De Stevige Havermoutrepen Naturel in gele verpakking, Zachte Graanrepen Appel in donker bruine verpakking, Zachte Graanrepen Naturel in licht bruine verpakking, Krokante Graanrepen Cranberry in paarse verpakking en de Krokante Graanrepen Naturel in blauwe verpakking. 

De minste calorieën per reep bevat de Krokante Graanrepen Cranberry, die maar 100 kcal per reep bevat. De Stevige Havermoutrepen Naturel bevatten 106 kcal per reep en de Krokante Graanrepen Naturel bevatten 110 kcal per reep.

 

Allergie-informatie: De Krokante Graanrepen Cranberry bevatten gluten, tarwe en haver en kunnen sporen bevatten van rogge, gerst, spelt, eieren, soja, melk, noten, amandelen, hazelnoten en sesamzaad.

De Stevige Havermoutrepen Naturel bevatten gluten, haver en soja en kunnen sporen bevatten van tarwe, rogge, gerst, spelt, eieren, melk, noten, amandelen, hazelnoten en sesamzaad.

De Krokante Graanrepen Naturel bevatten gluten, tarwe, gerst, haver en sesamzaad en kunnen sporen bevatten van rogge, spelt, eieren, soja, melk, noten, amandelen en hazelnoten.

 

In de doos zitten negen in plastic verpakte repen, je kunt ze dus makkelijk meenemen voor onderweg. Al vind ik het wel wat zonde van de plastic verpakking. Dat ze allemaal apart verpakt zijn is niet heel goed voor het milieu... Maar wel handig om ze zo bijvoorbeeld los in je tas mee te kunnen nemen.

De kleur van de verpakking van de repen is hetzelfde als de kleur van de doos. Hieronder de repen nog eens op de dozen. 

 

De Krokante Graanrepen Naturel

 

Heel krokant en de granen, pitten en zaden erdoorheen verwerkt is heerlijk. De Stevige Havermoutrepen NaturelDe reep is heel stevig en heel lekker, alles blijft wel iets meer dan de andere twee repen tussen je kiezen zitten. De repen doen me denken aan de haverkoeken van de Albert Hein die ik ook erg lekker vind :).

De Krokante Graanrepen Cranberry

 

Doordat er in deze reep cranberry's zitten bevat de reep dus ook nog eens fruit :) en hij is lekker krokant. De reep doet me een beetje denken aan de Liga Evergreen koeken.

 

Wat vind ik?Alle drie de repen vind ik erg lekker, mijn favoriet zijn de Stevige Havermoutrepen Naturel, maar wat er vernieuwd aan is kan ik niet vinden. Of het om de verpakking gaat of dat er een ingrediënt is toegevoegd of er juist is uitgehaald kan ik nergens vinden, ook niet op de site van Bolletje. Ook vind ik het ergens wel zonde dat de repen allemaal apart verpakt zijn, het kost een hoop plastic en je zou ze ook gewoon in een bakje of herbruikbaar zakje kunnen meenemen. Bolletje zou ook bijvoorbeeld de repen in een hersluitbare verpakking in de doos kunnen doen. De repen zijn op dit moment verkrijgbaar bij het Kruidvat voor €0,99. Al met al vind ik de repen gezond en lekker en een goed tussendoortje :).
Zou jij de Goed! Bezig repen van Bolletje kiezen als tussendoortje? Wat vond je van dit artikel? Welke repen lijken jou lekker? En heb jij nog een gezond-tussendoortje advies :)? Bij 10 Bloglovin volgers doe ik een Give-Away :).

8 Berichten